Trainingspakken, rugzakken en schrijfmaterialen – 2021

Het is alweer enige tijd geleden dat we een project hebben gedaan voor de Annapurna Primary School in Pokhara. Na succesvolle afronding van het winterjassen project voor drie scholen in Nuwakot, leek het ons een goed idee om ook de Annapurna Primary School erbij te betrekken. Na contact te hebben gezocht, was het verzoek van de leraren om in plaats van winterjassen, blauwe trainingspakken uit te delen. En dat hebben we dan ook gedaan…en meer. Ook hebben we rugzakken uitgedeeld en natuurlijk schrijfmaterialen.

De trainingspakken hebben we in Kathmandu laten maken bij hetzelfde naai atelier als waar de winterjassen zijn gemaakt. Begin december zijn Ram en zijn vrouw Saraswati met de bus naar Pokhara afgereisd. De trainingspakken werden op het dak van de bus vervoerd. De rugzakken en schrijfmaterialen zijn in Pokhara gekocht.

Iedereen zit klaar voor de ceremonie.

Het ontvangst bij de school was hartverwarmend. Houten banken en een bureau waren buiten klaargezet zodat de ceremonie in de warme zon kon plaatsvinden. Ram kreeg enorm veel bloemen kettingen en er werden diverse speeches gehouden. Het hoofd van de school, meneer Krishna Acharya, hield een toespraak in het Engels, speciaal voor onze sponsors en onszelf.

Ram deelt de volgende ochtend rugzakken uit aan de kinderen.

Iedereen was ontzettend verrast en blij met de nieuwe schoolkleding en spullen. Nu dragen alle kinderen hetzelfde outfit als ze naar school gaan en daar zijn ze maar wat trots op. In totaal hebben 45 kinderen deze ondersteuning gekregen.

Namens alle kinderen en leraren van de Annapurna Primary School willen wij graag alle sponsors hartelijk danken voor deze steun.

De kinderen zijn maar wat blij met de nieuwe trainingspakken.