Verven schoolgebouw 2008

Het is alweer twee jaar geleden dat de Annapurna Primary School in Pokhara is opgeknapt en geschilderd, dus hoog tijd om het schoolgebouw op te frissen met een verfbeurt. Vooral in de klaslokalen is een nieuwe verflaag hard nodig.

Foto 1 Verfen APS 2008
Voor het samenstellen van het schilderteam gaat Samantha op bezoek bij Bindhu, die een kamer huurt in een huis tegenover de school. Bindhu heeft de school twee jaar geleden ook geschilderd en ze is blij dat ook dit keer het werk aan haar wordt toebedeeld. Even rondbellen voor een paar extra schilders en de volgende dag staat het team van vier klaar om te beginnen. In de klaslokalen worden kleurplaten en lesposters van de muren gehaald en Samantha springt op haar fiets om de nodige schildermaterialen in te slaan en bij de school te brengen. Het werk kan beginnen!

Foto 3 Verfen APS 2008
In Nepal gebruiken de schilders een poederverf, welke met water en lijm wordt gemengd. Met een borstel wordt het mengsel op de muur geveegd. De muren worden meerdere keren ingesmeerd om het een dekkende laag te geven. De muur aan de linkerkant van de school heeft flink te lijden gehad van de harde regens in de moesson en is daardoor meer zwart dan geel. De schilders maken de muur eerst schoon met een borstel voordat de gele poederverf er opgesmeerd kan worden. Ook de watertank en het toilet gebouw worden geverfd. Binnen twee dagen is de klus geklaard, de klaslokalen worden ingeruimd en de kinderen kunnen terug naar school.

Foto 4 Verfen APS 2008
Laxmi Support dankt alle donateurs hartelijk voor het mogelijk maken van deze opknapbeurt van de school.