Computers & printer 2021

In het begin van 2020 hebben we voorbereidingen getroffen om een computer lokaal op te zetten voor Saraswoti Basic School in Nuwakot, maar helaas door de maandenlange lock-down en sluiting van alle scholen door het corona virus waren we genoodzaakt om dit project stop te zetten. Gelukkig hebben we het project een jaar later alsnog afgerond.

Computer tafele worden naar de school gedragen.

Vijf Microsoft computers en een Canon printer zijn geïnstalleerd bij de school in het dorp Newarpani. De apparatuur is in Kathmandu aangeschaft. In de winkel werden de computers gebruik klaar gemaakt en zijn de belangrijkste software programma’s geïnstalleerd, zoals Word, Excell en Powerpoint.

De twee houten computer tafels zijn gemaakt door Keshab Thapa, lid van het school committee en professioneel timmerman, die woont in het dorp. Na het leggen van een rood tapijt werden de tafels naar de school gedragen. Vervolgens werden er tien stoelen heengebracht en konden de computers worden geïnstalleerd.

Voor de meeste kinderen was het de eerste keer dat ze achter een computer zaten en dat vonden de studenten heel spannend. Voorheen hadden de kinderen computer les uit lesboeken, maar zonder computers. Het leren van de belangrijkste programma’s en het omgaan met het toetsenbord en muis wordt nu een stuk makkelijker.

Studenten voor het eerst achter een computer

Op de dag van de opening van het nieuwe computer lokaal werd er een grote ceremony gehouden. Leden van het school committee en de lokale overheid waren uitgenodigd en vele dorpsbewoners waren gekomen om de festiviteiten bij te wonen. Er werden toespraken gehouden en er was dans en muziek.

We zijn heel blij met het eind resultaat en ook dat, ondanks de corona virus, het project toch met succes is afgerond. Wij danken al onze sponsors hartelijk voor deze steun!