Fleece jassen en Schrijfmaterialen voor twee scholen – 2017

Met deze aktie hebben de volgende twee scholen ondersteuning ontvangen:
Saraswati Lower Secondary School;
Raluka Devi Primary School.

Op 9 november 2017 heeft Laxmi Support fleece jackets, schriften en schrijfmaterialen uitgedeeld aan de kinderen van de Saraswoti Lower Secondary School en aan de Raluka Devi Primary School in de heuvels van het Nuwakot district. In de komende maanden wordt het koud in Nepal en we hopen dat de fleece jasjes de kinderen warm houden en dat het een goede stimulatie geeft om naar school te gaan.

Om zes uur ’s ochtends vertrokken Ram en Saraswati in de jeep vanuit Kathmandu. Door een slechte conditie van de weg was er veel oponthoud en kwamen ze pas rond het middag uur bij de eerste school in het dorp Newarpani aan. Daar werden ze hartelijk ontvangen door de dorpelingen, leraren en studenten. Met hulp van de leraren werden de fleece jassen, schriften en schrijfmaterialen aan alle 90 kinderen uitgedeeld. De kinderen waren zo blij om warme jasjes voor de winter te ontvangen.

Daarna reden Ram en Saraswati door naar de tweede school in het dorp Old Budhasing. De in totaal 45 studentjes van deze lagere school komen van arme gezinnen uit de lagere kaste. Ook hier was het ontvangst hartelijk en de kinderen waren erg blij met de donaties. Rond half vijf in de middag reden Ram en Saraswati in de jeep terug naar Kathmandu, maar weer was er veel oponthoud doordat grote stenen op de weg waren gerold. Om tien uur ’s avonds kwamen ze pas in Kathmandu aan. Het was een lange vermoeiende maar zeker prachtige dag. Laxmi Support is zeer blij dat we deze aktie hebben kunnen uitvoeren met hulp van Ram, Saraswati en al onze sponsors.