Fleece jassen en Schrijfmaterialen voor twee scholen – 2018

Met deze aktie hebben de volgende twee scholen ondersteuning ontvangen:
Chakersur Primary School – Nuwakot
Annapurna Primary School – Nuwakot

Na onze schooltassen aktie in april 2018 zijn we in november terug gekeerd naar deze twee scholen om 125 kleurrijke fleece jassen en schrijfmaterialen uit te delen. We hopen dat de warme jassen de kinderen warm houden in de komende wintermaanden en dat het een motiverend effect heeft om ook in deze koude maanden naar school te blijven gaan.

Ram heeft zich wederom ontzettend fantastisch ingezet om de spullen in te slaan in Kathmandu. Op maandag 12 november is Ram, samen met zijn vrouw Saraswati en hun dochtertje Prastuti, de zus van Saraswati en een goede vriend van de familie, John Ross uit Engeland, met de jeep naar het Nuwakot district afgereisd om de spullen uit te delen. John heeft maar liefst 25.000 NRP gedoneerd aan Laxmi Support voor dit project. Wij zijn John daar ontzettende dankbaar voor.

Bij de Chakersur Primary School was het ontvangst hartelijk en werden er speeches gehouden door Ram, John en ook het hoofd van de ‘ward’ (elk district is opgedeeld in een aantal delen, wat in Nepal ‘wards’ wordt genoemd). Vanwege het Tihaar festival, wat net twee dagen eerder was afgerond, waren helaas niet alle kinderen aanwezig op de school om de spullen in ontvangst te nemen, maar de leraren zullen ervoor zorgen dat ook deze kinderen de jassen en schriften krijgen zodra ze weer op school zijn.

Ook aan de kinderen van de Annapurna Primary School werden jassen, schriften en schrijfmaterialen uitgedeeld. Het was fijn om weer bij de school terug te keren. De kinderen beginnen Laxmi Support zo langzamerhand te kennen. De kinderen van deze school komen uit families van de lagere Dalit kaste. Ook zij waren zeer blij met deze extra hulp.

Zoals altijd willen wij graag alle onze sponsors hartelijk danken voor het mogelijk maken van deze aktie. De kinderen waren erg blij en zij zullen veel plezier hebben van de warme jassen in de komende wintermaanden. We hopen volgend jaar bij de scholen terug te keren voor verdere akties.