Schooltruien, Sandalen en Schrijfmaterialen voor twee scholen – 2015

Met deze aktie hebben de volgende twee scholen ondersteuning ontvangen:
Chakersur Primary School;
Annapurna Basic School.

In augustus 2015 zijn Samantha, Ram, Saraswati en Gopini samen naar New Road in Kathmandu geweest om spullen in te slaan voor de 85 leerlingen van de Chakersur Primary School en voor de 35 leerlingen van de Annapurna Basic School, beide gelegen in het Nuwakot district.

New Road is een wirwar van hele smalle straatjes met winkeltjes waar van alles te koop is. Het was even zoeken maar uiteindelijk hebben we onze vertrouwde leveranciers gevonden. We hebben blauwe schooltruien, mutsen en sandalen ingekocht met het plan om deze spullen na het regenseizoen, als de wegen weer begaanbaar zijn, heen te brengen.

P1030182

Door het grote tekort aan benzine in het land als gevolg van de blokkades aan de Indiase grens, was het onzeker of de tocht door kon gaan. Maar gelukkig heeft Ram 40 liter benzine op de zwarte markt kunnen kopen en een jeep geregeld voor de tocht.

In november heeft Ram alle spullen bij de leveranciers opgehaald en een kruier geregeld om de spullen van de smalle straatjes uit het New Road gebied naar de taxi te dragen. Het regelen van een taxi was niet zo gemakkelijk omdat er door de huidige crisis zeer weinig taxi’s rondrijden en de prijzen zijn verdrievoudigd. Maar het is gelukt om de spullen bij Ram thuis op te slaan, klaar om de volgende dag met de ingehuurde jeep naar Budhasing te rijden.

De volgende ochtend vroeg werd de jeep volgeladen met spullen en klom iedereen aan boord. Ram, Saraswati, Gopini, Milan, Sushila gingen allemaal mee. De tocht naar de twee scholen duurt een paar uur en begint met een verharde asfalt weg de stad uit op weg naar het Nuwakot district. Onderweg worden de magen gevuld met ‘dhal bhat’ en daarna kan iedereen er weer tegen. Het laatste gedeelte van de reis is over een onverharde weg en is het nog een paar uur hobbelen voordat de jeep bij de eerste school aankomt.

Sweaters Annapurna School Nuwakot 3

In totaal hebben we 120 leerlingen blij kunnen maken met een blauwe school trui, muts, sandalen, schriften, pennen en potloden, een mooie aanvulling op alle  schoolbenodigdheden die de kinderen nodig hebben voor hun opleiding.

12291772_990100427729643_7827045017630344413_o

Graag willen wij alle sponsors hartelijk danken voor het mogelijk maken van deze actie en ook grote dank aan Ram voor het zorgdragen voor een goede afronding van het project. Het was een prachtige dag voor Laxmi Support en we zijn heel blij dat we zoveel kinderen hebben kunnen helpen.