Schrijfmaterialen 2009

De Shree Chakersur Primary School telt meer dan honderd leerlingen en dat betekent dat we een groot aantal schriften moeten inslaan in Kathmandu. Op één van onze wandeltochten door de stad komen we langs een klein winkeltje waar stapels schriften liggen opgeslagen. Dat trekt onze aandacht en we maken een praatje met de eigenaar.

Foto 2 schriften 2008 Foto 3 schriften 2008
Al snel laat hij ons vol trots zijn fabriek zien aan de overkant van de straat. De fabriek bestaat uit een paar simpele machines en vier werknemers, die het papier drukken, op maat snijden en de schriften in elkaar binden. Al snel is de deal rond en we nemen twee grote pakketten met in totaal 1280 schriften mee naar de school. We zijn erg blij met het vinden van deze drukkerij en het maakt ons inkopen van schriften voor de volgende keer een stuk gemakkelijker. Tenminste dat was onze hoop, maar in 2011 bleek de winkel en drukkerij er helaas niet meer te zijn.

Foto 4 schriften december 2007
Met de jeep transporteren we de pakketten naar de school samen met een doos vol potloden en andere schrijfmaterialen. Samen met de leraren bezoeken we de vijf klassen om de schriften en schrijfmaterialen uit te delen aan de leerlingen. De kinderen krijgen ieder twee schriften en de overige materialen worden in de school opgeslagen voor verder gebruik in het schooljaar.

Laxmi Support dankt alle donateurs hartelijk voor deze ondersteuning.