Tijdelijk schoolgebouw voor Chakersur Primary School 2015

Het schoolgebouw van de Chakersur Primary School is na de aardbeving van 25 April 2015 gedeeltelijk onveilig verklaard. De school bestaat uit twee losstaande gebouwen en het eerste gebouw heeft een groene sticker gekregen, wat betekent dat in dit gebouw les mag worden gegeven, maar het tweede gebouw heeft een rode sticker gekregen en is daardoor onveilig verklaard. Er zitten teveel scheuren in de muren en het gebouw zal herbouwd moeten worden. De 85 leerlingen van de Chakersur Primary School kregen gedeeltelijk les in de buitenlucht op het speelveld voor de school. De lessen werden vaak afgezegd door de heftige regens tijdens het regenseizoen in de maanden juni tot en met augustus.

In juli 2015 zijn Alex, Samantha, Ram en Saraswati met de jeep naar het Nuwakot district afgereisd en hebben we de leraren van de school ontmoet. In het regenseizoen zijn de wegen naar het dorp Budhasing slecht en jammer genoeg  konden wij niet bij de school zelf komen. De leraren kwamen ons tegemoet bij de oversteek over de Trisuli rivier.

P1030059
Het was fijn om iedereen weer te zien en we hebben zes bundels golfplaten overhandigd voor het bouwen van een tijdelijk school gebouw. De golfplaten hebben we daar ter plaatse aangeschaft bij een klein lokaal ijzerhandel. Die winkelier had een goede dag met zo’n mooi aankoop!

In november 2015 zijn Ram en Saraswati terug gekeerd naar Budhasing en hebben daar foto’s kunnen maken van het tijdelijk schoolgebouw welke in september, na het stoppen van de moesson regens, is opgebouwd. Wij zijn zeer blij te vernemen dat de kinderen in ieder geval een dak boven hun hoofd hebben voor de lessen.

Temporay Class room Budhasing 3
Ook hebben Ram en Saraswati op dezelfde dag school truien, mutsen, sandalen en schriften en potloden aan de studenten uitgedeeld. Voor foto’s en het volledige verslag kunt u lezen via de volgende link: Schooltruien en schoolmaterialen voor Chakersur Primary School

Temporary Class room Budhasing 4
De leerlingen en de leraren van de Chakersur Primary School zijn alle sponsors ontzettend dankbaar voor deze ondersteuning en daarom willen wij alle sponsors hartelijk danken voor alle donaties voor dit project.