Trainingspakken, sandalen, schrijfmaterialen, tandenborstels – 2013

Met hulp van vrijwilligster Anne Kraanen, Gopini Wosti en Milan Wosti heeft Laxmi Support donaties uitgegeven aan twee scholen in het Nuwakot district. Sinds 2009 ondersteunen wij 85 leerlingen van de Shree Chakersur Primary School in Budhasing en dit keer hebben we ook spullen meegenomen voor een tweede school in dezelfde regio, welke 65 leerlingen telt. Dit maakt niet alleen de inkoop van de spullen maar ook de lange tocht naar de scholen een stuk effectiever en daar zijn wij erg blij mee.

P1030143
Voor de Shree Chakersur Primary School hebben we blauw-witte trainingspakken laten maken en dat bleek een groot succes. Daarnaast hebben we voor de twee scholen sandalen aangeschaft, schriften en schrijfmaterialen, tandenborstels en tandpasta.

In de rij Uitdelen spullen
De spullen zijn in Kathmandu ingekocht en op 21 maart 2013 zijn Anne, Gopini, Milan en een Amerikaans echtpaar, die toevallig op bezoek waren in Hopeful Home, naar Budhasing afgereisd om de spullen uit te delen. Tijdens de tocht begon het te regenen, wat vrij ongewoon is in deze tijd van het jaar en werden de onverharde wegen modderig. Dit maakte het erg spannend of de scholen met de jeep wel bereikt konden worden. Maar gelukkig vond iedereen dat het geprobeerd moest worden en werd de tocht toch voortgezet en met succes!

DSCN1498
Laxmi Support had voor beide scholen een brief aan Milan meegegeven en deze werden voor de leerlingen en leraren voorgelezen. De leerlingen verwelkomden iedereen met bloemen en grote rode tika’s op het voorhoofd. De spullen werden ontzettend goed ontvangen en de leerlingen waren zo blij.

Graag willen wij alle donateurs ontzettend bedanken voor deze steun. Daarnaast willen wij Anne, Gopini en Milan bedanken voor het inkopen van alle spullen en om deze aktie tot een goed einde te brengen. Laxmi Support is ontzettend blij dat we dit jaar de twee scholen extra ondersteuning hebben kunnen geven.