Surya Jyoti Primary School – Kaski

De Shree Surya Jyoti Primary School is gevestigd in het dorp Bettyani. Bettyani ligt ongeveer anderhalf uur rijden van Pokhara. Het dorp ligt in de prachtige heuvels van het Kaski district en bestaat uit ongeveer zestig huizen. De school wordt ondersteund door de regering, maar het budget is niet voldoende om bepaalde renovatie projecten uit te voeren. De school telt ongeveer dertig leerlingen en bestaat uit groep één, twee en drie.

Foto Shree 002 paint
In december 2006 brengt Laxmi Support een eerste bezoek aan deze school. De school bestaat uit twee gebouwen, waarvan de muren van het eerste gebouw zijn gepleisterd, maar de muren van het tweede gebouw zijn bedekt met klei. Dit geeft in het regenseizoen een dampige lucht, wat niet prettig is voor de kinderen.

Foto Shree 004 paintDe school kent ook een drinkwater probleem. Er is water opgeslagen in een watertank achter de school. Echter het water is afkomstig van een ander dorp. In het droge seizoen, wanneer het water schaars is, levert dit problemen op. Gelukkig heeft de school wel een prima dak en een schoon toilet met een doorspoel systeem van stromend water wat goed werkt in tijden van voldoende water in de achter de school gelegen watertank. De school is, ondanks de vloer van klei, schoon en netjes. Het afval wordt in een kuil naast de school opgevangen en verbrand.

In 2007 is Laxmi Support gestart met ondersteuning aan deze school. Voor een overzicht van onze akties: Akties Surya Joyti Primary School