Akties Surya Jyoti Primary School

Laxmi Support heeft de school, samen met Tilak Chettri, voor het eerst bezocht In 2007 en vele malen daarna. Daar worden we telkens opgewacht door nieuwsgierige kinderen en allervriendelijkste dorpsgenoten. Samen met het schoolcomité hebben we een plan van aanpak opgesteld en dit plan is ook geheel uitgevoerd. Hierbij hebben we veel hulp gekregen van Tilak Chettri en zijn vader, die in het dorp Bettyani woont. Ook dorpsbewoners hebben meegeholpen met bepaalde aspecten van het project. Het was bijzonder om de betrokkenheid en enthousiasme te zien.
Foto Shree 008 paintDe leraren geven aan dat het aanvoeren van voldoende drinkwater gedurende het hele schooljaar het grootste obstakel is voor de school en daarom zijn we in januari 2007 gestart met een watertank project in het dorp Bettyani. Er is een nieuwe watertank gebouwd en twee watertanks zijn gerepareerd. Ook is in totaal 715 meter waterleiding aangebracht.

Foto Shree 013 paintEind 2007 is tijdens een groots renovatie project het schoolgebouw van binnen en buiten gepleisterd en geschilderd. Er is twee weken met een team van tien personen hard gewerkt en het resultaat mag er wezen: een prachtige school, dat eruit ziet als nieuw! Ook hebben we een plastic watertank met kraan laten aanvoeren om het drinkwater in op te slaan. Verder heeft Laxmi Support zich gericht op het verwennen van de schoolkinderen. Zo hebben we op kleurboeken en kleurpotloden getrakteerd en hebben we over meerdere jaren schoolschriften en schrijfmaterialen aangeleverd. Sinds 2009 zijn twee vrijwilligers Sonja en Marjolein, die door Laxmi Support waren geplaatst bij de Annapurna Primary School in Pokhara, samen met Tilak Chettri naar de school in Bettyani geweest en sindsdien hebben ook zij meerdere akties uitgevoerd om de school te ondersteunen. Het is goed om te zien dat de Shree Surya Jyoti Primary School deze extra ondersteuning krijgt.

OVERZICHT AKTIES SURYA JYOTI PRIMARY SCHOOL: