Schooltruien, mutsen, boeken en schrijfmaterialen – 2011

Dit keer zijn we met de jeep naar het dorp Bettyani gekomen in plaats van met de lokale bus en we worden vergezelt door Tilak Chettri en zijn dochter Bimla. Voor Tilak is het thuiskomen, want Bettyani is het dorp waar hij is opgegroeid. Zijn vader van 83 jaar woont daar nog steeds en komt ook bij de school langs met geplukte bloemen in z’n hand om aan ons uit te reiken. Onze dochter Anneloes is niet meer bij Bimla weg te slaan en heeft het geweldig naar haar zin. Rond elk huis zijn er zoveel beesten te zien dat ze niet weet waar ze kijken moet. Jonge geitjes, kippen en buffels, het is voor haar een prachtige wereld.

Foto Bettyani Sweaters Copies 1
De aankomst bij de school en het weerzien van de leraren en de kinderen is ontzettend leuk. Iedereen staat ons op te wachten en ook een paar dorpsbewoners zijn komen kijken. Bij de poort van de school krijgen we een rode tika op ons voorhoofd gedrukt en een bloemenkrans om onze nek.

Foto Bettyani Sweaters Copies 3
De kinderen nemen plaats in het klaslokaal en al onze meegebrachte spullen worden in het kantoor gedragen. Achter de school wordt de waterketel voor thee op het vuur gezet. Alex deelt bananen uit aan de kids en we maken een praatje met de leraren en hoofd van de school over de laatste ontwikkelingen en mogelijke verbeteringen. Na ons renovatieproject van enkele jaren geleden is de school niet meer geschilderd, dus dat is iets wat we graag willen ondersteunen en we maken een lijst met materialen die nodig zijn. Daarna wordt het hoog tijd om met het uitdelen te beginnen, want de studentjes lopen voor het kantoor te dralen en raken ongeduldig.

Voor deze school hebben we blauwe schooltruien en mutsen meegenomen. Schoolboeken om het schrijven om het Engelse alfabet in te oefenen en kleurboeken met kleurpotloden. Sinds kort is er ook een Engelse leraar aangesteld, wiens salaris door twee andere Nederlandse vrijwilligers wordt betaald, en daarom is ons gevraagd om Engelse leerboeken mee te brengen. Tevens hebben we een doos schrijfmaterialen meegebracht met daarin een voorraad schriften, potloden, gummentjes en puntenslijpers.

Foto Bettyani Sweaters Copies 5 Foto Bettyani Sweaters Copies 6
Het uitdelen kan beginnen en een voor een worden de kinderen in het kantoor geroepen om een pakketje van trui, muts, schrift, potlood, gum en puntenslijper in ontvangst te nemen. De kinderen wisten niet hoe snel ze met hun pakket het kantoor uit moesten komen om daar op hun gemak hun aanwinsten te bekijken. Een geslaagde dag, dat is het zeker en met we lopen over smalle paadjes terug naar het huis van Tilak en zijn vader om een lunch van dhal bhat te eten, waarna we voldaan terug rijden naar Pokhara. Hieronder op de foto ziet u een van links naar rechts een voor ons welbekende dorpsbewoner, Tilak Chettri, het hoofd van de school en de vader van Tilak.

Namens de kinderen van de Shree Surya Jyoti Primary School en Laxmi Support danken wij alle donateurs hartelijk voor deze donatie.

Foto Bettyani Sweaters Copies 8