Sponsering 12 studenten – 2022

In juni 2022 hebben we een project opgezet voor het sponseren van 12 kinderen van vier verschillende scholen in het Nuwakot district voor het aankomende schooljaar, dat in de maand juli begint. De kinderen komen uit arme gezinnen. De sponsoring bestaat uit nieuwe school uniformen, schoenen, rugzak, schriften en potloden.

De kinderen staan vol verwachting klaar om de spullen in ontvangst te nemen.

Alle maten zijn zorgvuldig opgemeten en doorgegeven aan de lokale kleermaker. Het beleid van de scholen in Nepal is recentelijk veranderd, en in plaats van sandalen, wordt er nu verwacht dat alle kinderen schoenen hebben. Daar houden wij ons ook aan. Daarnaast hebben we elk kind voldoende schriften en pennen/ potloden gegeven voor het schooljaar.

Ram heeft de stof voor de schooluniformen ingekocht in Kathmandu en naar de kleermaker in het dorp gebracht. Doordat de electriciteit elke dag een paar uur uitviel, duurde het iets langer om alle uniformen af te krijgen. Ook is het moesson tijd en wordt er hard op het land gewerkt. Maar na enig geduld, is het toch gelukt om alle 12 uniformen af te krijgen.

Doordat de moesson tijd al is begonnen met veel regen, zijn de wegen vol met modder en erg glad. Het was voor Ram dan ook een moeilijke tocht op zijn motor om bij de twee scholen te komen. Met enige doorzetting is het gelukt en de kinderen stonden al klaar om de spullen in ontvangst te nemen.

Hieronder zijn de kinderen van de Saraswoti Basic School in het dorp Newarpani. Twee kinderen komen van de nabij gelegen Pipaldada Lower Secondary School. Ze waren maar wat blij met deze ondersteuning. We hopen dat het de motivatie om naar school te gaan en de lessen te volgen verbetert.

Hieronder nog drie kinderen van twee andere scholen. Het kleinste meisje links op de foto zit op de Chakreswori Primary School en de andere twee kinderen op de Shree Chandi Secondary School.

Graag willen wij onze sponsors hartelijk danken voor deze ondersteuning. Speciale dank gaat uit naar Fotoclub FWS Maasluis in Nederland. Zonder deze donaties kunnen wij onze projecten niet uitvoeren. Ontzettend bedankt hiervoor.