Trainingspakken voor 280 studenten – 2023

Eind november hebben we 280 blauwe trainingspakken uitgedeeld aan de leerlingen van drie scholen in het Nuwakot district. De kinderen en leraren waren ontzettend blij met deze extra ondersteuning. Van te voren heeft Ram een lijst ontvangen van deze drie scholen met daarop de verschillende maten van de kinderen. Ram is op zoek gegaan naar een fabriek in Kathmandu, die de trainingspakken kon binnen redelijke tijd kon produceren. Er is een week lang hard gewerkt om alles af te krijgen en te verpakken voor transport.

Ram is een paar keer bij de fabriek langs gegaan om het proces in de gaten te houden en energie drankjes uit te delen aan de werknemers. De naam van de verschillende scholen is op de voor- en achterkant van de jas van het trainingspak gedrukt. Op de laatste dag is er tot 11 uur ’s avonds hard gewerkt om alle trainingspakken te strijken en in grote zakken te verpakken, klaar voor transport naar het dorp.

Op 29 november heeft Ram een 4×4 jeep gehuurd om naar het Nuwakot district af te reizen. Daar kreeg Ram, samen met zijn vrouw Saraswati, een warm welkom van het schoolcomittee en de 124 leerlingen van de Shree Saraswoti Basic School. Daarna heeft Ram traininspakken uitgedeeld aan de 144 leerlingen van de Chandi Primary School.

Ram en Saraswati en hun dochter Prastuti met de leerlingen van de Shree Sarawoti School.

De trainingspakken werden ook uitgedeeld aan de zes leerllingen van de Annapurna Primary School. De leerlingen van deze school komen uit families, die behoren tot de lagere kaste van de samenleving.

Leerlingen van de Annapurna Primary School

Het lijstje met alle maten voor de kinderen was niet helemaal compleet en er waren nog een aantal grotere kinderen, die nog een trainingspak te goed hadden. Deze zijn ook gemaakt in dezelfde fabriek in Kathmandu en een week later heeft Ram deze alsnog uitgedeeld aan de 14 studenten van de Shree Saraswoti Basic School.

Iedereen was ontzettend blij en super trots met deze ondersteuning. Graag willen wij al onze sponsors hartelijk bedanken voor deze steun. Ook grote dank aan Ram en zijn familie voor het succesvol uitvoeren van het project.