Winter jassen en schrijfmaterialen – 2021

In de maanden november tot en met maart is het behoorlijk koud in de heuvels van Nepal. In de huizen en scholen is geen centrale verwarming; dit betekent dat de klas lokalen erg kil zijn. Ook het lopen naar en van school kan erg koud zijn. Daarom hebben we besloten om voor de studenten van drie lagere scholen in het Nuwakot district warme winter jassen uit te delen. Daar waren de kinderen maar wat blij mee.

In het atelier wordt hard gewerkt om de 107 jassen te maken.

In totaal hebben we aan 107 kinderen zwarte jassen, schoolschriften, potloden, gummetjes en puntenslijpers gegeven.

De warme jassen zijn gemaakt in het naai atelier van Manoj Wosti in Kathmandu. Daar hebben de werknemers een week lang hard gewerkt om alle jassen in drie verschillende maten gereed te maken.

Vervolgens heeft Ram, van Laxmi Support, maar liefst 576 schriften ingeslagen, honderden potloden, gummetjes en puntenslijpers. Voor een dag hebben we een 4×4 jeep met chauffeur ingehuurd om Ram, zijn vrouw Saraswati en hun dochter Prastuti naar Nuwakot te rijden om alle spullen bij de drie scholen te brengen. De eerste stop was bij de Chakreswori Basic School waar Ram aan 85 studenten de materialen heeft uitgedeeld. Onze stichting heeft deze school sinds 2007 ondersteund, het is daarom erg fijn om wederom terug te keren en de leraren en studenten weer te ontmoeten.

De kinderen van de Chakreswori Primary School zijn super blij met de warme jassen. Daar komen ze de winter wel mee door.
De kinderen van de Annapurna Basic School zijn heel blij met de spulletjes.

De volgende stop was bij de Annapurna Basic School. Deze school heeft onze stichting sinds 2015 ondersteund. Het is een klein schooltje met slechts elf studenten.

De kinderen komen van families uit de laagste kaste van de samenleving, dus het is belangrijk dat ook zij een warme jas krijgen uitgedeeld.

De laatste stop was bij de Dhadakharka Primary School. Dit is ook een klein schooltje met 15 studenten. Het was ons eerste bezoek aan deze school en kans is groot dat we ook dit schooltje betrekken in onze langdurige ondersteuning projecten.

De kinderen van de Dhadakharka  Primary School zijn ontzettend blij met dit eerste project van Laxmi Support.

Grote dank gaat uit naar al onze sponsors! Zonder donaties kunnen wij dit project niet uitvoeren. Het is moeilijk te beschrijven hoe groot de blijdschap is van de kinderen en hun families, maar we kunnen verzekeren dat de dankbaarheid enorm groot is. Grote dank ook voor Manoj Wosti, en de werknemers van het naai atelier waar de jassen zijn gemaakt en Ram Thapa van Laxmi Support, voor het wederom succesvol uitvoeren van onze projecten.

Ram Thapa samen met de kinderen van de Chakreswori Basic School.