Jim Dinning januari/ februari 2010

Jim Dinning (Engeland) heeft in november 2009 contact gezocht met Laxmi Support voor informatie over het vrijwilligerswerk op de Annapurna Primary School in Pokhara. Al eerder heeft Jim een paar maanden les gegeven op de Annapurna Primary School voor de tweede klas, voornamelijk in Engels, rekenen en sociale studies. Jim deed destijds vrijwilligerswerk via de Engelse organisatie PoD. Tijdens deze periode hebben Jim en Samantha van Laxmi Support elkaar ook ontmoet op de school en hebben we gesproken over de situatie omtrent het lesgeven en de faciliteiten. Het was mooi om te zien hoe Jim vol overgave voor de klas stond en met vol enthousiasme en inzet het lesgeven op zich had genomen.

Foto 6 Jim DinningFoto 5 Jim Dinning
Dit keer wilde Jim terug naar de school om met name mee te helpen aan de verbetering van de faciliteiten van de school. En dat is gelukt! Na email correspondentie met Laxmi Support over onderdak en plek op de school voor het vrijwilligerswerk, heeft Jim een vlieg ticket geboekt en is op 11 januari op pad gegaan.

Jim heeft het initiatief opgepakt om een nieuw tapijt in de peuter klas neer te leggen. In het klas lokaal is een houten verhoging geplaatst, waarbij voor in de klas er ruimte is vrijgelaten voor de kinderen om de schoenen uit de doen alvorens op het tapijt te spelen. Ook zijn er twintig stoeltjes aangeschaft, zodat de kinderen niet meer op de grond hoeven te zitten. De stoeltjes worden nu ook gebruikt om buiten in de zon les te geven. Voor de kinderen is dit heerlijk, want in de wintermaanden kan het in het klas lokaal de hele dag koud aanvoelen. Laxmi Support heeft de kosten van het tapijt en de stoeltjes op zich genomen en we zijn heel blij dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan de faciliteiten verbetering van de Annapurna Primary School.

Foto 4 Jim DinningFoto 2 Jim Dinning
Naast het aanschaffen van het tapijt en de stoelen, heeft Jim zich ook ingezet om de grond voor de klaslokalen te egaliseren. Jim heeft een project opgestart en een werkteam samengesteld en zo is er binnen ongeveer tien dagen een pad gemaakt van cement tussen de al bestaande muur en het schoolgebouw. Er zijn eerst rivier stenen aangelegd voor de ondergrond en daarna is het egaliseren begonnen. Een goede verbetering want op deze manier is het in de klas lokalen veel minder stoffig en ook in het regen seizoen is het geen modder bad voor de school.

Bij afscheid werd er voor Jim een traditionele afscheidsceremonie geregeld, wat gepaard ging met veel bloemen en rode poederverf wat breeduit over het gezicht een schouders werd uitgesmeerd door alle aanwezigen. Hoe meer rode poeder, hoe meer Jim bedankt is voor zijn activiteiten en inzet voor de school. Op de foto schudt het hoofd van de school Jim hartelijk de hand. Ook heeft Jim een certificaat gekregen als dankbetuiging.

Laxmi Support wil Jim ook graag danken voor zijn steun aan de Annapurna Primary School.

Jim, bedankt!!!

Foto 1 Jim Dinning