Vrijwilligers Hopeful Home

Sinds 2008 heeft Laxmi Support met succes vrijwilligers geplaatst bij het kinderhuis Hopeful Home. De verhalen van de vrijwilligers zijn enthousiast en de ervaringen verrijkend. De meeste vrijwilligers verblijven voor vier weken in het huis van de kinderen maar een kortere periode komt ook voor.

De kinderen zijFoto Tihaar 18 HH 2011n gewend aan internationale vrijwilligers en bezoekers en na een korte gewenningsperiode ontstaat er vaak al een goede band. De kinderen spreken goed Engels wat communiceren gemakkelijk maakt. Veel vrijwilligers begeleiden de kinderen naar school, helpen bij het huiswerk, organiseren spelletjes en uitjes.

Laxmi Support vraagt vrijwilligers vaak om te helpen met het uitvoeren van bepaalde akties. Natuurlijk is dit geheel vrijblijvend en niets is verplicht. Zo heeft Laxmi Support met hulp van de vrijwilligers extra voeding en beddengoed aangeschaft. In 2012 hebben wij het belangrijke Dashain festival voor de Hopeful Home gesponsord. In 2013 hebben we via hulp van een vrijwilliger twee scholen in het Nuwakot district kunnen sponsoren.

Wij zijn heel blij met deze samenwerking. Op deze manier kunnen wij extra ondersteuning bieden aan Hopeful Home en kunnen we ervoor te zorgen dat de donaties via de vrijwilliger direct aan de winkeliers worden uitgegeven zonder tussenkomst van derden. Daarnaast biedt het een bijzondere ervaring voor de vrijwilliger.

Voor de reiservaringen en foto’s van onze vrijwilligers:

Heeft u interesse om vrijwilligerswerk te doen bij Hopeful Home, laat het ons weten door een email te sturen naar: laxmi.support@hotmail.com.

Voor vrijwilligerswerk bij de Annapurna Primary School in Pokhara: Vrijwilligerswerk Annapurna Primary School