Anneke Zeegers 2009

in november 2009 is Anneke naar Nepal afgereisd om voor een paar weken vrijwilligerswerk te doen in Hopeful Home. Ze heeft niet in het kinderhuis zelf gewoond maar is wel heel vaak bij de kinderen op bezoek geweest en heeft Anneke namens Laxmi Support vier keer op zaterdag kippenvlees gekocht als aanvulling op het avondeten.

Als ik ooit per ongeluk een kind krijg, en het niet op kan voeden dan breng ik het naar dit weeshuis! 36 kinderen van 3 tot 17 jaar, allemaal superlief, en de energie is zo puur en eerlijk!

Ze zijn allemaal super-gedisciplineerd. Dit is ook wel de nepalese cultuur, maar vergeleken met de straatkinderen zijn ze heel netjes! Ik ben vandaag op hun school wezen kijken en nu snap ik waarom, iedere ochtend voordat ze met hun schooldag beginnen, moeten ze net als in het leger, in rijen marcheren. Ik wist niet wat ik zag!

Ik maak zoveel mee, en ik weet niet hoe ik het jullie allemaal moet vertellen. De kindjes zijn superlief, ik heb een week daar gewoond, maar ben weer terugverhuist naar mijn guesthouse in Thamel. Ik ga nu alleen naar het weeshuis toe als de kinderen vrij zijn, dan help ik met huiswerk wat een grote chaos is van schreeuwende kinderen. Ik help alleen de kleintjes, want dat huiswerk van de grotere kinderen snap ik echt niet! En dan speel ik met ze, ook al zijn ze allemaal goed opgevoed, je merkt wel dat ze liefde en affectie nodig hebben en dat is fijn om te geven.

Ze zijn alleen op zaterdag vrij en afgelopen zaterdag zijn we met 13 kinderen naar de tempels geweest boven op de berg. Dit vonden ze geweldig! Het is echt een grote familie en als je een ego-boost nodig hebt, moet je even een dagje langskomen: “Miss you are so nice”, “Miss you are so fine”

Ik ben alweer langer als een maand hier, soms voelt het alsof ik hier al jaren woon en soms alsof het allemaal in een dag voorbijgaat.

Ik ga alweer afscheid nemen van de kinderen, en ben toch meer aan ze gehecht geraakt als ik dacht. Laatst een talentenjacht georganiseerd. Dat was erg leuk, de kinderen hebben zoveel energie en talent in zich. Ja, het afscheid wordt moeilijk maar ik weet dat deze kinderen gezond en gelukkig zijn.

Anneke Zeegers

Graag willen wij Anneke hartelijk danken voor haar inzet voor de kinderen van Hopeful Home.